Tuesday, 16 August 2011

Putera Azamuddin Shah Tidak Jadi Memenjarakan Ibunya


KUALA LUMPUR: Anak saudara Sultan Selangor, Putera Azamuddin Shah Abdul Shah yang sebelum ini membuat permohonan komital terhadap bondanya sendiri, menarik balik permohonan itu semalam.


Hakim Mahkamah Tinggi Amelia Tee Hong Geok Abdullah membenarkan permohonan Putera Azamuddin Shah tanpa sebarang kos dalam kamar di sini dengan dihadiri peguam Datuk Rajan Navaratnam yang mewakili Putera Azamuddin Shah dan peguam Jabeer Singh mewakili Tengku Putri Arafiah Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah.

Rajan memberitahu pemberita kedua-dua pihak bersetuju menyelesaikan pertikaian secara baik dan terma dipersetujui dirahsiakan.
Pada 8 Jun lalu, Putera Azamuddin Shah memohon perintah komital untuk memenjarakan bondanya kerana gagal menandatangani dan mematuhi perjanjian jual beli saham syarikat Sunshine Fleet Sdn Bhd berjumlah RM2 juta.

Mengikut notis usul, Putera Azamuddin Shah berkata mahkamah membenarkan permohonannya untuk perintah pelaksanaan spesifik pada 19 April lalu dan bondanya dikehendaki menandatangani dan mematuhi perjanjian jual beli saham itu dalam tempoh lima hari selepas itu.


Bagaimanapun, putera itu mendakwa bondanya sehingga kini dengan sengaja tidak berbuat demikian dan ini jelas mengingkari perintah mahkamah.Afidavit sokongan Putera Azamuddin Shah menyatakan bondanya bersetuju untuk membeli semua 100,000 unit saham miliknya dalam syarikat Sunshine Fleet Sdn Bhd. - Bernama

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Archive

LinkWithin

LinkWithin

PunchTab