Friday, 29 July 2011

‘Jaringan lawan sentap semangat’

KETUA pasukan dan penyerang negara, Mohd Safee Sali dikawal ketat pemain pertahanan Singapura, Mustafic Fahrudin

PENYERANG sensasi negara, Safee Sali yang sekali lagi menggegar jaring Singapura akur betapa gol lawan yang mengikat kedudukan 1-1 pada minit ke-71 menyentap semangat juang Harimau Malaya untuk memburu gol kedua.

“Saya gembira kerana sekali lagi menggegar jaring lawan, tetapi apakan daya ia masih belum cukup membantu kemaraan pasukan apabila lawan menyamakan kedudukan.
“Saya akui jaringan lawan itu tambah menyukarkan cabaran kami selepas itu,” katanya sejurus tamat perlawanan kedua, pusingan kedua di Stadium Nasional, Bukit Jalil, malam tadi.
Safee yang memakai lilitan lengan selaku kapten menggantikan Safiq Rahim yang digantung kerana menerima kad merah dalam perlawanan pertama mengakui harapan pasukan menewaskan musuh tradisi itu sekurang-kurangnya 2-0 menyala selepas dia meledak jaringan semangat pada minit ke-57.

Begitupun, penyerang yang berkelana ke Indonesia beraksi bersama Pelita Jaya tidak mahu menyalahkan sesiapa di sebalik gol lawan dijaringkan pemain naturalisasi, Shi Jiayi pada minit ke-71.

“Semua pemain memberi komitmen tinggi tapi tuah tidak menyebelahi pasukan. Kami minta maaf. Kami juga menghargai sokongan penyokong setia kami,” katanya. 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Archive

LinkWithin

LinkWithin

PunchTab